Bas Wassenberg

Ik ben Bas Wassenberg en eigenaar van Bèta Financiële Diensten, gevestigd in Haarlem en Hoofddorp. Wij zijn in totaal met 10 medewerkers en helpen mensen niet alleen met de financiering van de eigen woning, maar ook met de herfinanciering daarvan. Dit laatste komt voor bij vrijwillig oversluiten naar een lagere maandlast, maar veelal ook bij echtscheiding.

Deze laatste variant is best complex, maar juist daarom denk ik dat de toegevoegde waarde van een financieel adviseur bij de echtscheiding groot kan zijn. Denk hierbij aan de hoogte en de duur van de partner- en/of kinderalimentatie, de eventuele overwaarde in de woning, bestaande levensverzekeringen, polissen en (bank)spaarrekeningen die aan de hypotheek gekoppeld zitten en het verplicht (deels) moeten aanpassen van de hypotheek aan de nieuwe wetgeving.

Kastje naar de muur
Een goede advocaat of mediator stuurt zijn of haar cliënten die in scheiding liggen eerst naar de huisbankier voordat de afspraken over onder andere de woning en de hypotheek in het convenant worden vastgelegd. De adviseur van de bank zegt vervolgens geen uitspraak te kunnen doen zonder eerst een (concept) convenant gezien te hebben. Een typisch gevalletje van de “kip en het ei”.

Wij bij Bèta proberen dit te doorbreken. In goed overleg met de mediator en/of advocaat is het mogelijk een convenant zo samen te stellen dat er niet onnodig tot verkoop over hoeft te worden overgegaan. U weet van tevoren waar u aan toe bent.

Binnen de gedragscode hypothecaire financieringen is er ruimte gecreëerd om mensen die in deze situatie zitten beter te kunnen helpen. Wij zijn bij Bèta goed op de hoogte wat wel en niet kan en helpen u graag bij deze lastige keuzes. Het kennismakingsgesprek is op onze kosten.

Wellicht tot snel,

Bas Wassenberg

Bèta Financiële Diensten
Zijlweg 61 | 2013 DC Haarlem | 023 – 820 0300
Boslaan 4 | 2132 DX Hoofddorp | 023 – 820 0300
info@betafd.nl | www.betafd.nl

divorce-care-partners-scheiding-divorce-care-bas-wassenberg