Marianne Smulders

“Mijn meest favoriete plek is het Noorzeestrand vanaf de duinen. Met grote voorkeur als het rustig is en ik het zeewater het strand op hoor rollen, met het ruisende helmgras om mij heen. Een plek om tot rust te komen, om te mijmeren, om na te denken en om vrij te zijn. Alleen, maar zeker ook met Jeroen mijn man en onze – inmiddels – volwassenen kinderen met partner.”

De zee en het strand zijn voor veel mensen ook de link naar een gelukkig leven, of is het strand juist de plek waar emoties de vrije loop mogen hebben. Alleen huilend en afvragend hoe het verder moet, of samen pratend en de balans opmakend.

De inzichten in communicatiepatronen, het resoneren hierop, de eigen overlevingsmechanismen, het luisteren om te antwoorden en niet het luisteren voor het luisteren, feitenoorlogen …. survival of the fittest noem ik het ook wel. Het maakt dat de weg naar oplossingen en dus naar de toekomst wordt geblokkeerd.

Een enorme fascinatie voor hoe mensen – soms zelfs extreem – wisselend omgaan met scheiding, conflict en/of tegenslag, leidde mij via de post-HBO opleiding tot het zijn van MfN Registermediator® en MfN Familiemediator®.

Naast mijn praktijk Marianne Smulders Mediation, richtte ik de organisatie Stief & Co op met inmiddels 9 hele fijne collega’s en 31 locaties in Nederland. Stief & Co richt zich op alle aspecten van het samengestelde gezin vanuit de missie:

“helpen samengestelde gezinnen blijvend het geluk te vinden in het leven dat samengestelde gezinnen samenbracht”.

Mijn benadering is praktisch, oplossingsgericht en oog houdend voor de belangen van alle betrokkenen; deskundig, no nonsense en waar het kan met een gezonde dosis humor.
Daarnaast vind ik het belangrijk goed bereikbaar te zijn voor mijn cliënten, ook als men ‘s avonds of in het weekend behoefte heeft aan een korte terugkoppeling of advies.

Mijn lijfspreuk “what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling” is mijn kompas in het leven. Het kennismakingsgesprek is op mijn kosten, wees van harte welkom!

Met een hartelijke groet,

Marianne

Marianne Smulders Mediation | Stief & Co
Nicolaas Beetslaan 1 | 2111 AV  Aerdenhout | 023 – 544 0480
info@mariannesmulders.nl | www.mariannesmulders.nl
info@stiefenco.nl | www.stiefenco.nl

divorce-care-partners-scheiding-divorce-care-marianne-smulders